trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Intel Ivy Bridge procesori tērēs tikai 77W

Balstoties uz neoficiālu informāciju nākamās paaudzes Ivy Bridge procesori tērēs ievērojami mazāk elektroenerģiju salīdzinājumā ar pašreiz pieejamajiem procesoriem. Ja var ticēt internetā pieejamajai informācijai, tad jaunie Ivy Bridge procesori tērēs tikai 77W.

Samazinātais elektroenerģijas patēriņš nebūt nenozīmē, ka samazināsies virstaktēšanas iespējas vai arī veiktspējas ieguvums izmantojot Turbo Boost. Pateicoties iespējai regulēt TDP (thermal design power) lietotājiem būs iespējams pašiem palielināt TDP vai arī samazināt tādā veidā pašiem izlemjot vai gribam lielāku veiktspēju vai arī lielāku elektroenerģijas ietaupījumu.


Jaunie Ivy Bridge procesori sola vairākus uzlabojumus salīdzinājumā ar priekšteci Sandy Bridge. Salīdzinājumā ar Sandy Bridge būs aptuveni 20% veiktspējas pieaugums, jaunais čips būs aprīkots ar grafiskos procesoru kurš atbalstīs DirectX 11 un OpenCL 1.1 un nodrošinās par 30% lielāku veiktspēju kā arī atbalstīs PCI Express 3.0 x16. Jaunie CPU tiks ražoti izmantojot 22nm tehnoloģiju.

Intel savus jaunos Ivy Bridge procesorus grasās izlaist nākamā gada martā vai aprīlī.


0 comments:

Ierakstīt komentāru