trešdiena, 2011. gada 5. oktobris

Mozilla tevi dzird

Labākā lieta runājot par Firefox ir tā, ka dēļ biežiem programmas atjauninājumiem tev nav ilgi jāgaida, lai iegūtu jaunas funkcijas un kļūdu labojumus. Protams, tam ir arī sava cena. Pēc kāda laika var sākt rasties sajūta, ka tu vairāk laika pavadi ejot cauri atjauninājumiem spiežot Next, next, Ok un cīnoties ar neejošiem spraudņiem nekā pavadot laiku sērfojot plašajā tīmeklī. Ja strādājāt IT jomā un viens no taviem uzdevumiem ir pārlūku uzstādīšana un atjaunošana veselai kaudzei darbstaciju, tad tas  var radīt nopietnas galvassāpes, bet nevajag krist panikā jo Mozilla grib, lai tu zini, ka viņi strādā pie risinājuma šai problēmai.
"Līdz šim mēs esam bijuši ļoti uzmanīgi un esam informējuši lietotājus par izmaiņām pārlūkā, pirms tās vēl tika ieviestas. Mēs to darījām, lai pārliecinātos, ka cilvēki apzinās un kontrolē to, kas notiek ar viņu vidi. Šodien lietotāju mums skaļi saka, ka paziņojumi ir kaitinoši līdz ar to svarīgāk ir ieviest kluso atjaunināšanu (silent update)" tā savā blogā izsakās Mozilla. " Šis darbs ir uzsākts. Pirmajai uzlabojumu daļai vajadzētu parādīties nākamajā Firefox laidienā, bet pārējie sekos pāris nākamajos mēnešos. Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc lietotāji tika brīdināti par atjauninājumiem, bija dēļ nesaderīgajiem spraudņiem."

Tāpat kā līdz šim arī nākotnē ir paredzēts, ka jauni Firefox laidieni iznāks ik pēc 6 nedēļām. Tas lietotājus nodrošinās ar pastāvīgiem funkciju un optimizācijas atjauninājumiem kā arī ar kaitinošajiem UAC paziņojumiem, bet Mozilla pie šīs problēmas strādā kā arī pie spraudņu saderības.

"Vēsturiski mēs esam pieņēmuši, ka spraudņi ir nesaderīgi, līdz netiek pierādīts, ka tie ir saderīgi. Tas ir diezgan konservatīvs pieņēmums, kurš rada papildus darbu spraudņu izstrādātājiem". "Šo problēmu mēs esam izlabojuši tiem spraudņiem, kurus piedāvā Mozilla, bet notiek darbs pie tā, lai šo problēmu izlabotu arī pārējiem spraudņiem" tā saka Mozilla.

0 comments:

Ierakstīt komentāru