pirmdiena, 2011. gada 10. oktobris

TDK divkārtīgi palielina HDD ietilpību

TDK zinātnieki strādā pie jaunas tehnoloģijas un kad tā būs pabeigta tai ir potenciāls divkārtīgi palielinātu mūsdienu HDD kapacitāti. Tā nav nekāda zinātniskā fantastika vai kaut kāda tālas nākotnes tehnoloģija, jo spriežot pēc ziņām jaunie HDD parādīsies veikalu plauktos jau nākamā gada beigās.

Mehāniskie cietie diski sastāv no rotējošiem magnētiskie diskiem un lasīšanas/rakstīšanas galviņām kuras ar magnētisma palīdzību nolasa vai saglabā informāciju uz  magnētiskajiem diskiem. Problēma ir tā, ka pieaugot datu blīvumam uz diskiem ir aizvien grūtāk saglabāt pareizus magnētiskos lādiņus, lai informācija netiktu sabojāta līdz ar to cieto disku ietilpības palielināšana nākotnē ir ļoti ierobežota, izmantojot pašreizējo datu glabāšanas tehnoloģiju.

TDK zinātnieki ir izdomājuši, ka šo problēmu var risināt izmantojot lāzerus kopā ar augstas koercivitātes (high coercivity) materiālu kurš ir stabils normālā temperatūrā bet ir jāuzkarsē rakstot datus. Šo tehnoloģiju sauc par HAMR (heat-assisted magnetic recording). Izmantojot šo jauno tehnoloģiju TDK cer izveidot 2.5 collu cieto disku, kurā iekšā būtu 1TB magnētiskie diski. Tā kā 3.5 collu diski sastāv no 4 magnētiskajiem diskiem, tad ietilpība varētu sasniegt pat 8TB.

0 comments:

Ierakstīt komentāru